H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Van Deventer cyclescafe dinsdag competitie
Van Deventer cyclescafe dinsdag competitie

Het sneeuwt op Wheelerplanet! Dat hoor ik tenminste van één van de renners die vandaag in de rondte gaan rijden. Zelf sla ik nog een keertje over vanwege een pijn die ik in mijn lijf heb. Precies een week geleden stapte ik bij volle snelheid van mijn fiets en ik kan u verzekeren: dat komt best hard aan.

Ik geef de tip (“gewoon óp de fiets blijven zitten”) ook door aan de renners die vandaag aan de start staan. Waarop Bart Wernik  vertelt dat er sneeuw ligt op delen van het parkoers. Ik knik begrijpend: “Ja, hoor, jongen…zeker weinig slaap gehad?” Jonge vaders zouden eigenlijk niet moeten koersen..

De koers van de A is er één met een heel kort verhaal. Zeven mannen starten en fietsen heel hard. Slechts één is verstandig genoeg om te laten lopen. Jesper heeft donderdag een belangrijkere wedstrijd en besluit zijn benen te sparen. De overige zes blijven rondrijden alsof de duivel hen hoogst persoonlijk op de hielen zit. De sprint wordt uiteindelijk gewonnen door Kevin Coster.

Bij de nieuwelingen is slechts één renner gestart. Rik Rozenburg had dus gewoon kalm zijn rondjes kunnen rijden, onderweg stoppen voor een ijsje, even zijn Whatsapp kunnen checken, zijn Instagram kunnen updaten en een TikTok-dansje kunnen maken om daarna met de handen omhoog de winst te claimen.

Maar zo is Rik niet. Rik rijdt bij de B rond met brille, met ausdauer en met souplesse alsof hij tegen vijftig andere nieuwelingen koerst. Over tien jaar wint Rik de Tour de France. Of de Ronde van Vlaanderen. Of één of andere grote koers. Dan  zullen de renners van de B vandaag trots aan hun kinderen of kleinkinderen verhalen over deze dag. De dag waarop ze Rik Rozenburg nog bij konden houden.

De B’s rijden trouwens ook idioot hard. Eigenlijk is dat levensgevaarlijk in de sneeuw. Ineens bedenk ik: bedoelde Bart niet gewoon de zwarte sneeuw die renners gaan zien vlak voor ze helemaal uit gaan en dan, in het ergste geval, bij volle snelheid afstappen? 

Gelukkig bereiken ze allemaal heelhuids de finish. Wes Dekkers wint, Arjan Vonk wordt tweede.

(De sneeuw blijkt bij nader inzien te bestaan uit zaadpluizen die in het bos rondwaaien, Witte pluizen. Bart was toch niet helemaal gek…)

A Klasse

1.Kevin Coster
2.Paul den Edel
3.Luc Heine
4.Sep Visser
5.Edo Kievit
6.Sander v d Aart

B Klasse

1.Wes Dekkers
2.Arjan Vonk
3.Bram Hoffmans
4.Frank Hutzezon
5.Menno Helverstein
6.Rene van der Lee
7.Gerben Voogd
8.Huseyin Koseoglu
9.Bram Maarleveld
10.Maarten Piek

Nieuwelingen/Nieuweling Dames/Dames

1.Rik Rozenburg
Jeugdomnium De Triple