H.S.V. De Kampioen
Uitslag

RegioKampioenschap 2024 sportklasse, junioren, amateurs
RegioKampioenschap 2024 sportklasse, junioren, amateurs
  • El/Bel/Am/Jun

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen, dames/nieuwelingen stonden 24 renners aan de start. De wedstrijd was opgedeeld in drie groepen t.w. nieuwelingen/nieuwelingen dames en dames. De start was vrij rustig maar naar mate de wedstrijd vorderde wist een renner zich los te maken van het peloton. Koen v.d. Meer piepte er tussen uit en begon aan zijn opmars om een plaats op het podium veilig te stellen. Op de meet had hij en voorsprong van ruim een minuut op de achtervolgers.

Bij de dames was het helaas een valpartij die roet in het eten gooide. In de voorlaatste ronde was er een valpartij waarbij 5 rensters betrokken waren. Lichamelijk letsel en beschadigd materieel was het resultaat. Gelukkig kon een ieder wel op eigen kracht de baan verlaten.

Uitslagen:

Nieuwelingen

Koen v.d. Meer

Gijs van Langen

Mikai Krijt

 

Dames nieuwelingen

Jill Koot

Mirthe Wilms

Lotte de Grave

 

Dames

Diane Snobelen

Jasmijn van Hellemondt

Maartje Redder.

 

De tweede wedstrijd van  dag was voor de amateur/masters en iedereen die niet in de ochtendritten mocht meedoen. 50 renners aan de start voor de twee wedstrijden. De vaart zat er vanaf het begin goed in, zeker toen onder leiding van Paul den Edel de zaak op gang getrokken werd. Er ontstond een kopgroep maar na een half uur koerskwamen alle renners toch weer bijeen.

De gehele wedstrijd bleef het een komen en gaan van ontsnappingen maar ne 70 minuten waren er twee keer drie renners die aan het peloton ontsnapten. Dit waren o.a Felix van Hemert, Tom Jonkman en Paul den Edel.

 

Bij de B categorie ging de winst naar Bram de Wit die solo over de meet kwam. Bij de A categorie was de strijd tussen drie klasbakken die tot de meet er een echte wedstrijd van maakte.

 

B Categorie

Bram de Wit

Sybe van Diepen

Jorg Veldhuis

 

A Categorie

Paul den Edel

Felix van Hemert

Tom Jonkmans