H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Van Deventer cyclescafe competitie
Van Deventer cyclescafe competitie

De ochtend begon grauw en druilerig boven Haarlem en omstreken, maar kijk nu eens! De hemel is een perfect blauw doek geworden, beschilderd met de gouden stralen van de zon die alles omarmt met haar warme omhelzing. De lucht is verzadigd met de belofte van avontuur en snelheid. Een zwoele zomeravond is op handen, en op deze avond zullen we koersen als nooit tevoren!

Terugblikkend op de vorige race, een kleine teleurstelling, een moment van ondergeschiktheid aan de grote kopgroep en dat ongemakkelijke gevoel dat je fiets niet helemaal jouw vriend was. Maar dat is verleden tijd, want vanavond, ja vanavond, zal het anders zijn. Diezelfde ervaring die een lichte deuk in het zelfvertrouwen bracht, heeft een vuur van vastberadenheid ontstoken dat nu in ons brandt.

Ik trap met een zinderende snelheid naar het clubhuis, de bakermat van de komende avonturen vol adrenaline en spanning. Het voelt als het begin van een episch verhaal, waarin elk moment telt, elke slag telt, en elke seconde een nieuw hoofdstuk onthult. Na het bemachtigen van mijn nummer, neem ik even de tijd om de inschrijflijst te bestuderen. Mijn ogen glijden over de namen van de deelnemers, en een glimlach van opwinding verschijnt op mijn gezicht. Dit wordt een strijd, een ware beproeving van vaardigheid en wilskracht.

De lijst is bezaaid met namen die als donderslagen klinken. Paul den Edel, een icoon en een kersverse Nederlands Kampioen, pronkt trots op de lijst. Elmer Lise, Jesper Dijksman en de onbevreesde Elite renner Stefan Appelman staan paraat, klaar om de strijd aan te gaan. Een line-up zo indrukwekkend dat zelfs de lucht voelt alsof hij trilt van anticipatie.

De klok tikt weg en de spanning bouwt zich op terwijl we ons traditionele ritueel van opwarmen en bijpraten doorlopen. Het moment van waarheid nadert: 19:15, het uur waarop de koers begint. Stefan Appel en zijn teamgenoot Max van Honschoten schieten weg als bliksemschichten gehuld in hun gele truien. De jacht begint, een wervelwind van snelheid en passie, en de eerste ronde laat de teller al boven de 50 kilometer per uur schieten.

En dan begint het ware spektakel. Aanvallen, ontsnappingen, een symfonie van snelheid en strategie. Maas van Westerhoven straalt kracht uit, onvermoeibaar valt hij aan, dicht gaten en omringt zichzelf in menig ontsnapping. Een nieuwkomer, maar al een legende in de maak. Ook ik waag mijn kans in enkele kleine ontsnappingen. Samen met Jack van Honschoten en later met Jesper Dijksman, duiken we in het onbekende, wetende dat vanavond de kans klein is om solo te ontsnappen.

Maar er zijn altijd de dapperen die het alleen proberen. Paul den Edel gooit zichzelf in de strijd als een eenzame krijger. De snelheid waarmee hij voortraast, bijna onmenselijk. Het peloton verenigt zich, als één ademende entiteit, om hem terug te halen. En daar verschijnt Merih Hailemariam, als een storm vooruit, en de kloof sluit zich. Paul heeft de vlam ontstoken, de vlam van moed die anderen aansteekt. Jesper neemt het stokje over, als een bliksemschicht snelt hij vooruit. Het peloton houdt zijn adem in terwijl de strijd zich ontvouwt. Misschien, heel misschien zal hij triomferen? Maar de kracht van velen is sterker, en Jesper wordt opgeslokt door de jacht.

De laatste ronden zijn aangebroken en de finishlijn roept. Bij de sprinterscategoriën wordt het een explosie van snelheid en kracht. Jack van Honschoten, de onverschrokken, eist de overwinning op bij de 50-plussers. Martijn Suk, de klusser en doorzetter, heerst bij de 40-plussers. En dan, als een feniks die uit de as herrijst, duikt Paul den Edel op uit het peloton. Hij danst solo over de lijn, als een koning die zijn koninkrijk opeist. De rest strijdt voor de eer, een laatste knaller in deze epische avond.

Terug in het clubhuis, omringd door gelijkgestemden, met goede vrienden als Bram Maarleveld en Bas Steenbrugge, delen we verhalen en lachen we na over de koers. De energie en opwinding stromen nog steeds door ons heen. De avond was een dans van passie en vastberadenheid, een strijd van helden en krijgers. En terwijl we uitkijken naar de volgende ontmoeting op het asfalt, weten we één ding zeker: dit was niet zomaar een koers, dit was een avontuur dat in ons geheugen gegrift zal blijven. 

Masters 50+

1.Jack van Honschoten
2.Peter de Koster
3.Paul Pruis
4.Rob Klinge
5.Serge Leloux

Masters 40+

1.Martijn Suk
2.Bas Steenbrugge
3.Arjan Rebel

Elite/Beloften/Amateurs/Junioren

1.Paul den Edel
2.Joost Jenneskens
3.Mehir Hailemariam
4.Elmer Lise
5.Wes Dekkers
6.Jesper Dijksman
7.Frank Roling
8.Max van Honschoten
9.Maas van Westerhoven
10.Bram Maarleveld

Nieuwelingen/Nieuweling Dames/Dames

1.Thomas Monkelbaan