H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Clubkampioenschap
Clubkampioenschap

Vandaag werd er gereden voor de clubkampioenschappen. Traditioneel worden deze op 1ste Paasdag gereden. Helaas waren er maar 19 renners van de vereniging die aan de startstreep stonden. Wel was het fijn om de nieuwelingen heel goed vertegenwoordigd te zien. Leuk was het te  zien dat er twee renners rondreden die samen met hun zoon de wedstrijd begonnen. Dit waren Rob en Marco Klinge en Dirk en Jesper Dijksman

Alle renners konden starten in hun eigen categorie en na afloop nog doorrijden voor het algemeen clubkampioenschap. Van de 19 startende renners waren er toch 7 die hiervoor in aanmerking wilde komen.

Na een twintig minuten wedstrijd waren er drie renners die er vandoor gingen, t.w. Sep Visser, Jesper Dijksman en Noah Langbroek. Deze drie konden door goed samen te werken een voorsprong opbouwen die naar de vier minuten zou gaan. De rest van het peloton had dus het nakijken  ondanks het feit dat Jos Leijten regelmatig op kop aan het sleuren was om het gat wat kleiner te krijgen.

Op de meet was er een heel mooie sprint bij de nieuwelingen die uiteindelijk gewonnen werd door Kaj Vitalis met een voorsprong van 0.7 sec op nummer twee Koen v.d. Meer. Bij de 50+ was het Sep visser die met de titel naar huis kon met een voorsprong van toch nog 30 seconden op nummer twee Frank Nijssen.

Bij de 40+ was er ook een eindspurt nodig om de zege aan iemand toe te wijzen. De winst ging uiteindelijk naar Marcel Schagen die won voor Paul van Schagen. Bij de overigen was de winst de laatste ronden bekend. Die zou voor de vluchter van het eerste uur Jesper Dijksman zijn. Noah Langbroek tekende uiteindelijk voor plek twee.

Zoals gezegd kon eenieder doorrijden voor het algemeen kampioenschap. Zoals eerde gezegd waren er 7 renners die hiervoor gingen. Jesper en Sep hadden een voorsprong opgebouwd in de gewone koers en konden daarvan wel profiteren. Jesper had met nog een paar ronde te gaan er genoeg van en demarreerde weg bij Sep die dat tempo niet meer kon volgen. De derde plaats zou naar Noah Langbroek gaan. De achtervolgende groep kwam er niet meer aan voor de prijzen.  Jos Leijten won nog wel de sprint van de groep.


Uitslagen

Dames /nieuwelingen

1. Kaj Vitalis
2. Koen v.d. meer
3. Thije Schagen
4. Loes Rozenburg
5. Sarah Smit

50+

1. Sep Visser
2. Frank Nijssen
3. Rob Klinge
4. Dirk Dijksman

40+

1. Marcel Schagen
2. Paul van Schagen
3. Vincent v.d. Kraan

Overigen

1. Jesper Dijksman
2. Noah Langbroek
3. Jos Leijten
4. Rik Rozenburg
5. Marco Klinge
6. Mike Stromeier

Algemeen Kampioenschap

1. Jesper Dijksman
2. Sep Visser
3. Noah Langbroek
4. Jos leijten
5. Rik Rozenburg
6. Rob Klinge
7. Paul van Schagen

Fotos met dank aan Jan Jelle: https://photos.app.goo.gl/EydisHxcxE4c1Kr78.