H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Spaarneduin makelaars zondag competitie
Spaarneduin makelaars zondag competitie

De heren renners en Loes Rozenburg (de enige dame aan de start vandaag) maken er vanuit het vertrek attractieve koers van. Attractief is bij wielerkoersen meestal een eufemisme voor ‘snoei-kogel-keihard afzien’. Een stuk of wat kleppers gaat op kop sleuren, de sterfelijken proberen daarachter de schade beperkt te houden. Dat kan dan kilometers lang zo doorgaan, tot uiteindelijk de groep breekt. Achter de breuk vervloeken ze dan voor de vorm even de renner die het gat liet vallen, voegen hem of haar toe dat ‘als je niet bij kunt blijven moet je niet voorin moet blijven’, maar eigenlijk zijn ze alleen maar dolgelukkig dat het grote lijden nu iets minder geworden is.

De kleppers van dienst in de B-groep zijn deze zondag de vrienden Bram Hoffmans en Gerben Voogd. Ze rijden weg uit het peloton. Gelukkig lijkt Jaap Kooistra de Kampioen-renner die de meubelen komt redden, want hij muist mee met de twee maatjes.

Bij de A-groep ontstaat al snel een kopgroep van vier renners: Wesley Hollenberg, Michiel Kok, Luc Heijne en Kampioen-grootheid Sep Visser.

Achter de beide kopgroepen likken de resten van de pelotons hun wonden. Bij de B-groep vinden ze het allemaal wel goed. Achterin zitten Mathijs Wansink en Paul ‘de adelaar van de Velserbroek’ Pruis uitbundig hun weekend door te nemen. Aan fietsen komen ze nauwelijks toe, maar wielrennen is vandaag voor beide renners bijzaak.

Bij het A-peloton blijven de renners wat langer aandringen. Het tempo ligt ronden lang moordend hoog. De voorsprong van de vier wordt niet groter, maar ook niet kleiner. Tot grote ergernis van Luc Heijne zijn de aanwijzingen vanuit het jury-hok ook wat onduidelijk. Hoe groot het gat is, wil hij weten. Met ‘een seconde of veertig’ neemt hij geen genoegen. “Een meter of tweehonderd’ is ook niet juist. “Best wel groot’ is al helemaal een aanwijzing waar hij niets mee kan.

Even overweeg ik een ouderwets krijtbord te pakken, een motard te regelen en dan achter op de motorfiets de voorsprong aan hem door te geven. Maar dat kan niet, want ineens heeft de B-groep onze aandacht!

Want daar is Bram Hoffmans bij Jaap en Gerben weggereden. Bij passage van het jury-hok zien we dat Jaap niet al te fris meer is. Gerben zit achter zijn rug te meesmuilen. Want hij gaat Bram niet terughalen. Tenminste…niet met Jaap in zijn wiel.

De wielerkoers vanuit het juryhok volgen is alsof je naar een beweging kijkt die wordt belicht met een hele trage stroboscoop. FLITS: Kopgroep van drie….FLITS….Bram is ineens vooruit…FLITS…Jaap zit helemaal stuk met een glimlachende Gerben in zijn wiel…FLITS…Gerben zit bij Bram…FLITS….Jaap komt, scheldend en tierend langs.

“Ik ben geflikt!” horen we hem roepen. We beloven Jaap dat we na afloop van de koers Gerben en Bram op hun onsportieve gedrag zullen aanspreken. Want ‘flikken’, dat doe je dus niet. Dat is niet beschaafd. Dat is net zo onaardig als ‘iemand in de vuile wind zetten’, ‘een loer draaien’ en ‘iemands karretje in de poep rijden’

Onbeschaafd ja. Maar je wint wel… Want de twee blijven vooruit en Gerben duwt zijn wiel als eerste over de meet.

Dat doet hij overigens pas nadat bij de Nieuwelingen Thomas Jonker wint voor Oekraïner Artem Panin. Loes rijdt als vierde (maar wel eerste meisje) over de streep.

Goed, bij de B wint Gerben dus. Daarna is het de beurt aan de A-renners. Ook daar mag de kopgroep om de overwinning sprinten. Wesley wint afgetekend voor Michiel. Luc wordt derde omdat Sep, toch enigszins moegestreden, laat lopen.

A Klasse

1.Wesley Hollenberg
2.Michiel Kok
3.Luc Heine
4.Sep Visser
5.Tim Stromeier
6.Stefan Appelman
7.Martijn Veenhoven
8.Wes Dekkers
9.Youp de Vos
10.Sem Beentjes

B Klasse

1.Gerben Voogd
2.Bram Hoffmans
3.Noah Langbroek
4.Jaap Kooijstra
5.Danny Kors
6.Jago vd Most
7.Rob Klinge
8.Marcel Ros
9.Evert Jan v Dijk
10.Marco Klinge

Nieuwelingen/Nieuweling Dames/Dames

1.Rutger van Haastert
2.Artem Panin
3.Mick Stromeier
4.Hille Steenhuis
5.Loes Rozenburg