H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Spaarneduin makelaars zondag competitie
Spaarneduin makelaars zondag competitie

Gerben Karstens was een clown. Iedereen kent het verhaal waarin hij ooit, tijdens een tour-etappe, ontsnapte uit het peloton om zich op het moment dat hij uit zicht was te verstoppen achter de struiken. Nadat het peloton hem gepasseerd was sloot hij achterin weer aan om zich te verkneukelen over het peloton dat nu in volle jacht in achtervolging ging op de spook-ontsnapper.

Eelco van Wort is vandaag de Gerben Karstens van het B-peloton. Zijn meesterlijke spook-ontsnapping ontgaat mij zelfs helemaal, maar dat zegt meer over mijn staat van zijn in deze koers dan over de handige clowns-kwaliteiten van Eelco. Gelukkig wijst Wanz me erop. “Die gast van de Dasia zit mee met de A…” Voor de minder ingewijde lezer: Die zit mee met de A is code-taal voor: Hij speelt hij hartstikke vals.

Ik moet me voor het koersverloop baseren op de verhalen van andere renners omdat ik te druk bezig ben met de vraag: hoelang moeten we nog en hoe hard gaan we eigenlijk? Dat komt: mijn computertje ligt nog thuis aan de oplader.

“If it ain’t on Strava it did not happen”. Gottegottegod, ik was zo oplettend gisteravond. Stel dat mijn computertje tijdens de koers uitvalt omdat de batterij leeg is. Dan heb ik geen registratie en dat zou vreselijk zijn. Jammer dat ik vanmorgen, toen ik van huis vertrok, net iets minder oplettend was. Dus moet ik de koers aflezen aan de computertjes van de renners om me heen.
 
Ik ben dus drukker met turen naar de beeldschermpjes van de renners om me heen dan ik me met de koers bezighoud. Godzijdank zijn er meer oudere renners in dit peloton die hun beeldschermen hebben ingesteld op standje “Verziend”. Maar goed: terug naar de koers.

Het is op ongeveer driekwart van de wedstrijd. Al geruime tijd geleden zijn we gepasseerd door de laagvliegende A-kopgroep als de rest van de A-groep ons ook voorbij komt. Dat is het moment waarop Eelco heeft geanticipeerd.

Hij demarreert vlak voor de A’s ons dubbelen en verstopt zich daarna. Alleen, waar Gerben Karstens zo onhandig was zich te verstoppen in stilstaande bossages verschuilt Eelco zich tussen de wielen van een voortrazend peloton. Dat is precies wat de Meester van de Clown onderscheidt!  Want Eelco laat zich, als hij eenmaal uit zicht van het B-peloton is, braaf uitzakken en wacht. En hij wacht. En hij wacht…

Alleen heeft het B-peloton geen idee dat er iemand voor ons uit rijdt. Dat voor ons een renner zeven rondes (zeven hè), lang soleert naar de overwinning, we hebben er geen idee van.

Bij de nieuwelingen wint Thomas Jonker. Nog steeds heb ik geen idee van de vluchter voor ons.

Ik probeer voorin de groep te komen om mee te springen met Alex Narold en Jasper de Boer. Dat was tenslotte het meesterplan voor deze week: een combine met deze twee klasbakken zou me dan toch tenminste een podiumplaats opleveren. Trouwens: ik heb geen idee van de eenzame vluchter!

Voor ik me aan de kop heb weten te melden is het Stijn Verbeek die het alleen probeert en roemloos eindigt. Daarna zie ik Jasper vertrekken. Zonder mij aan zijn wiel. Ook zonder Alex trouwens. Combines blijken toch nog verdomde lastig uitvoerbaar.

Enne….nog steeds rijdt Eelco vooruit. Laten we dat niet vergeten…

Ineens rijdt  Huseyin ‘Hoes’ Koseoglu als een duveltje uit een doosje weg van de groep. En verdomd, hij lijkt het te halen. Tot hij vlak voor de streep achterom kijkt, schrikt van het gat en spontaan zijn benen stilhoudt. Waardoor Joel Leeflang en Serge Leloux hem alsnog passeren. Ze denken één, twee en drie te worden. Maar ze hebben geen idee.

Want de eenzame fietser, Eelco van Wort zat voor ons. En dus wint hij! Of….wacht…. Gerben Karstens was vanwege zijn trucs vaak het mikpunt van commissarissen en jury’s.

Dus geheel in die traditie vinden wij dat Eelco zich ook dient te verantwoorden bij de jury. Want ja, in de regels staat nu eenmaal dat een B-renner niet mag aansluiten bij een A-groep. En nee, ook niet voor een heel klein stukje.

Unieke situaties vragen om unieke uitspraken van de jury. En dus worden Eelco van Wort en Joel Leeflang de eerste renners in de geschiedenis van Spaarneduin makelaars zondag competitie met een ex-aequo eerste plaats! Want jongens, zeven rondes solo. Dan ben je geen pannenkoek he!

A Klasse

1.Paul den Edel
2.Ritsaert Cluistra
3.Menno Don
4.Kevin Coster
5.Pim Hackman
6.Thijs Zuurbier
7.Stefan Appelman
8.Pieter Dekker
9.Wesley Hollenberg
10. HF-68117

B Klasse

1.Bas Klein
2.Stijn Verbeek
3.Cees van Ommen
4.Eelco van Wort
5.Yoël Leeflang
6.Serge Leloux
7.Huseyin Koseoglu
8.Rene van der Lee
9.Bart Wernik
10.Corne van der Meijden
11.Marco Klinge
12.Anouk Spies
13.Ramon Zuidervaart
14.Bas Steenbrugge

Nieuwelingen/Nieuweling Dames/Dames

1.Rutger van Haastert
2.Charlie v/d Hoeden
3.Mick Stromeier
4.Loes Rozenburg