H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Spaarneduin makelaars zondag competitie
Spaarneduin makelaars zondag competitie

Koud, regenachtig weer. Het terras is leeg. Geen niet-wielrenner waagt zich buiten in de hagelbuien, stormwinden en vrieskoude. Zelfs in Vlaanderen wentelen de beroepswielrenners zich nog even in de warme dekens voor ze vandaag ‘de Ronde’ zullen rijden.

Precies om tien uur in de ochtend op Wheelerplanet staan zesenveertig dwang-hobbyisten van de weg klaar voor een koude, natte koers. Vierentwintig van hen waren zo vermetel zich in te schrijven bij de A-klasse, de andere mannen en vrouwen strijden in het B-peloton om de rijkelijk gevulde enveloppen.

Terwijl al in de eerste ronde Jasper de Boer teruggeslagen wordt door bandenpech ontaardt de koers direct in een waar spervuur aan demarrages. Kennelijk had niemand de renners duidelijk gemaakt dat de prijzen pas over anderhalf uur uitgedeeld zullen gaan worden. Uw participerend journalist ziet de debatten vanuit de staart van het peloton aan en denkt er het zijne van. Hij ziet een overijverige Paul Pruis, de adelaar van de Velserbroek, die menig poging onderneemt. Maar ook Mathijs Wansink, de schicht van Visker, steekt zijn klasse niet onder stoelen of banken. Pas als de regen overgaat in hagel komen de doldriestellingen enigszins tot bedaren. Dat is het teken voor Corné van der Meyde om de kuierlatten aan te trekken. Hij gaat op avontuur met een andere klepper wiens naam mij onbekend is.

Gelukkig passeert na drie kwartier het A-peloton ons. Geheel onbedoeld maakt het B-peloton gebruik van het zog van de elite-groep en pakken we de twee vluchters terug. Het is dan ook meteen volle finale. Bij het luiden van de bel (voor de hele groep he…wordt omgeroepen door de wedstrijdleiding, maar dat registreer ik in het heetst van de strijd niet meer…) zit de hele groep op een lint. Pas aan het eind van deze ronde is me duidelijk waarom: de sprint wordt gewonnen door René Duivenvoorde, voor Corné van der Meyde en Hanne van den Hoek.

Door een storing in het MyLaps systeem is er helaas geen uitslag.