H.S.V. De Kampioen
Uitslag

(Inter)clubcompetitie vrouwen 100+ km
(Inter)clubcompetitie vrouwen 100+ km
  • Dames
  • Jun D
  • Elite dames

Op zondag stond de 3de wedstrijd van de MtD circuit op de planning. Dit was de 100 kilometer wedstrijd op het parcours van De Kampioen. Er stond een leuk divers peloton aan de start van ongeveer 50 dames, met van De Kampioen Amanda Noordover, Loes Rozenburg en oud-lid Tessa Dijksman. Om 12:00 klonk het startschot voor 30 rondes.

Er waren 3 enthousiaste dames die vanaf het begin in de aanval gingen. Dit waren Judith Krabbenborg, Marjet Groen (beide van Make the Difference) en Tessa Dijksman (Jan van Arckel). Vanuit het peloton werd er bijna niet gereageerd. Een paar keer werd er wat geprobeerd, maar de meiden die het probeerden werden steeds teruggehaald. Er werd afwisselend doorgereden en dan viel het weer stil. Ondertussen werkte het drietal goed samen en iedere ronde groeide de voorsprong iets meer.

Na ongeveer 80 kilometer lag de kopgroep een halve ronde voor en bleek de vroege vlucht óók de beslissende slag te zijn. Het podium was bekend, alleen de volgorde nog niet. Judith en Marjet hebben een uitstekend staaltje ploegentactiek uitgevoerd om de laatste paar rondes om de beurt weg te springen en op deze manier Tessa uit te putten. Dit lukte want Judith kwam als eerste solo over de streep, gevolgd door Marjet en Tessa werd  derde. In de laatste paar rondes werden er nog wat pogingen tot wegrijden gedaan, maar na 30 rondes werd het toch een pelotonsprint om de 4e plek. Amanda en Loes zijn allebei knap in het peloton gefinisht.

met dank aan Tessa Dijksman

(Inter)clubcompetitie vrouwen 100+ km