H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Ploegentijdrit jeugd
Ploegentijdrit jeugd

Druk weekend voor onze jeugdige Kampioenen

 

IC Ploegentijdrit kampioenschap HSV de Kampioen

Het weekend start op zaterdag met onze eigen ploegentijdrit wedstrijd. Uit het hele land zijn teams met jeugdwielrenners naar Spaarnwoude afgereisd. In totaal staan er 19 ploegen aan de start, waarvan maar liefst 5 van DTS. Maar ook wij waren goed vertegenwoordigd met 5 ploegen.  In categorie 2/3/4 werd de spits afgebeten door Ruben, Martijn, Fynn en Ilay.  In strakke formatie starten zij aan hun wedstrijd. Ilay moest, na een aantal ronden goed meegewerkt te hebben, lossen en de 3 overgebleven Kampioen kwamen mooi samen over de finish. Met een gemiddelde van ruim 30 km/u over 4 ronden een mooie prestatie geleverd. Onze tweede ploeg in deze categorie bestaat uit Luca, Daan en Hidde. Hidde heeft alles uit deze dag gehaald, hij heeft twee tijdritten gereden! Met z’n drieën starten is natuurlijk niet optimaal, maar de mannen hebben alles uit de wedstrijd gehaald. Met meer dan 32 km/h passeerde zij na 4 ronden de meet.

Als laatste ploeg in deze categorie start onze sneltrein met daarin Pien, Sarah, Christaan en wederom Hidde. Voor hun start nam het A team van DTS plaats op de hotseat, met een gemiddelde van 36,1 km/u waren zij tot dan verreweg het snelste team. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. In een snaar strakke formatie knalde dit team naar de eerste plaats in de wedstijd met een gemiddelde van maar liefs 36,3 km/u. Een welverdiende overwinning!

Na de middag was het tijd van categorie 5/6/7. Ons eerste team bestond uit Mick, Jayden, Koen en Thije. Met 36,4  km/u raffelde zij 6 ronden af, goed voor een mooie 10e plaats. Als laatste ploeg stonden Kjell, Thomas, Fynn en Figo aan de start. Met een verloop van slechts 2 seconden reden zij een super vlakke race. Uiteindelijk kwamen zijn als zevende team over de meet met een gemiddelde van net geen 40 km/u. In de staart van de wedstrijd kregen we spanning en sensatie voorgeschoteld door de A teams van DTS en de Amstel. Met rondetijden met minimale verschillen trokken ze de eerste ronden gelijk op. De Amstel raakte al vroeg in de wedstrijd hun derde renner kwijt, waarna iedereen dacht dit een gelopen koers was voor DTS. Alleen bij de volgende doorkomst van DTS bleek dat zij ook hun vierde renner hadden losgereden, waardoor het speelveld weer gelijkgetrokken werd. Uiteindelijk trok het team van de Amstel aan het langste eind en schreven zij de wedstrijd op hun naam. Ze legden de 6 ronden af met het verbazingwekkende gemiddelde van 43,7 km/u. Mannen nogmaals gefeliciteerd!

 

Kampioenschap van Waterland

Ons fietsweekend was nog maar halverwege, zondag stond het Kampioenschap van Waterland op de agenda. Georganiseerd door onze collega’s ARC Ulysses en verreden in Amsterdam Noord. In categorie 1-2 stonden Julia, Ruben en Martijn aan de start. Ze reden allen een goede wedstrijd. Ruben belande net naast het podium met een vierde plaats, maar wist wel net de regerend Nederlandse Kampioene achter zich te houden in de spint. Categorie 3 - 4 was het strijdtoneel voor Sarah. En voor Sarah geldt dat ze uitstekend uit de Corona periode is gekomen, wat zich zondag vertaalde in een mooie tweede plaats in de sprint!

In categorie 7 stond Rick aan de start. Het lukt geen van de renners om voor het peloton uit te blijven, dus deze wedstrijd liep uit op een massa spint. Rick won afgetekend de spint en mag zich dus aankomend jaar Kampioen van Waterland noemen, gefeliciteerd!

 

Loes en Tim starten in de categorie nieuwelingen. Voor Tim stond er veel op het spel, hij moest zijn eerste plaats in de nieuwelingen competitie verdedigen. Vanaf de start werd de wedstrijd hard gemaakt en de eerste twee ronden werden met een verzengend tempo afgelegd. Tim was mooi mee met het peloton en kon het tempo goed volgen. Loes kon het tempo lang volgen maar moest op een gegeven moment een gaatje laten vallen en reed de koers op haar eigen stoïcijnse manier uit.

Ondertussen in het peloton hadden drie mannen een gaatje geslagen en reden langzaam maar zeker weg van het peloton. Helaas werd de wedstrijd ontsiert door een valpartij in het peloton. Het peloton besloot de koers even te neutraliseren omdat de gevolgen van de valpartij nog niet bekend waren. Dat gaf de 3 koplopers de gelegenheid om veder weg te rijden.  Deze voorsprong hebben zij niet meer uithanden gegeven. Daarachter trok Tim als vroeg de sprint aan in het peloton. Goed voorbeeld doet blijkbaar goed volgen, want Tim won, net zoals Rik, afgetekend de spint van het peloton. Of zijn vierde plaats voldoende is voor de eerste plaats van de nieuwelingen competitie weten we volgend week pas.