H.S.V. De Kampioen
Uitslag

Regiokampioenschap WheelerPlanet
Regiokampioenschap WheelerPlanet

Bij de tweede wedstrijd van de dag stonden 60 renners aan de start in twee categorieën. De wedstrijd was vier ronden oud toen de eerste demarrage kwam. De snelheid ging naar ruim 45 kilometer. Echter was deze vlucht niet een lang leven beschoren, want het peloton ging langgerekt in de achtervolging.

Na 30 minuten was het Marc Stouten die de knuppel in het hoenderhok gooide, en meteen een voorsprong nam van 30 seconden. Daarna brokkelde het peloton af en ontstonden er verschillende groepjes met renners. De volgende groep bestond uit 4 renners die een voorsprong pakte ook zij hielden het een paar ronden vol.

Na een uur koers vielen er regelmatig renners af door het straffe tempo wat gereden werd. En was het Brian Burggraaf die wegreed. De voorsprong ging naar 30 seconden op de achtervolgers. Deze voorsprong zou uiteindelijk oplopen naar haast drie minuten. Bij de sportklasse ging de winst dan ook naar drie man uit de kopgroep t.w. 1ste Brian Burggraaf 2de Maurice de Bruijn 3de Sander Baars.

Ook de winnaar van de amateurs/junioren/elite kwam uit de kopgroep. Paul den Edel was de man die wegsprong en met een reuze voorsprong won van Bart Vreugdenhil en Stephan Bakker.

Regiokampioenschap WheelerPlanetRegiokampioenschap WheelerPlanet