H.S.V. De Kampioen
Start seizoen 2023 en enkele bijzonderheden

1. Opzet wedstrijden:

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering hebben we besloten om te stoppen met het experiment van een A- en B-groep. We gaan weer terug naar hoe het voor Corona ging, namelijk met de categorieën dames/nieuwelingen, overig, 40 plus en 50 plus. We starten gewoon weer als één groep en binnen de categorieën wordt een klassement bijgehouden.

We zijn ervan bewust dat sommigen dit jammer zullen vinden, maar elke variant heeft zijn voor- en nadelen. Iedereen tevreden houden is lastig. Toch denken wij dat terug naar de categorieën bijdraagt aan meer koers want soms waren en bij A te weinig deelnemers, het eerlijker is omdat je binnen je categorie kan strijden met leeftijdsgenoten, het voor de jury makkelijker is omdat er één koers is en geenvermenging van de A- en B-groep en omdat het aansluit bij hoe andere verengingen de koers organiseren. Wel zullen we medio dit seizoen nogmaals evalueren om te bezien of dit the way ahead is.

2. Inschrijven wedstrijden:

Ook dit jaar blijven we digitaal inschrijven voor de koers via MIJN-KNWU. Alle koersen worden gepubliceerd op de website van de KNWU en inschrijven kan tot 20:00 uur de avond voor de koersdag. Bijschrijven kan maar dan betaal je 1 euro extra toeslag. Dus 5€ i.p.v. 4€. Betalingen gaan niet via de KNWU maar gewoon in het clubhuis. Je kan dus makkelijk voor het hele seizoen inschrijven op de website van de KNWU, je zit nergens aan vast. Voordeel is dat we gebruik maken van de gegevens van de KNWU en dus niets handmatig hoeven invoeren in het Mylaps-systeem en dus is dit minder foutgevoelig. Daarnaast borgen we zo dat iedereen tenminste een startlicentie heeft.

3. Betalen wedstrijden:

Vanaf dit seizoen is het mogelijk om de inschrijving te voldoen via een pinbetaling. Wel houden we vooralsnog de envelopjes met prijzengeld en daarom is cash-geld ook nog altijd wenselijk. Mocht het zo zijn dat pinbetalingen de overhand nemen, dan zullen we medio dit seizoen overgaan naar volledig digitaal betalen, waarbij ook het prijzengeld d.m.v. pin-terug-betaling zal worden uitgekeerd. Maar dit evalueren we nog gedurende het seizoen.

4. Overige punten:

  • We hebben als vereniging een nieuwe super moderne geluidsinstallatie aangeschaft, waardoor de jury tijdens de wedstrijd goed te horen is en de jaren 80 hits van Henny ook bij het publiek te horen zijn.
  • De verenging heeft een nieuwe AED-aangeschaft en elke wedstrijd is er een gediplomeerde EHBO’er aanwezig want we hebben intern de verenging wel 11 nieuwe EHBO’ers opgeleid.
  • De start van de zondagochtend competitie is op 5 maart en de dinsdagavondcompetitie start op 4 april. Hou onze website regelmatig in de gaten voor actuele mededelingen: www.hsvdekampioen.nl

We kijken ernaar uit om er samen met jullie weer een mooi seizoen van te maken.


Bas Steenbrugge
Secretaris


Meer nieuws