H.S.V. De Kampioen
NK Veldrijden voor de jeugd

Via Insta hield de organisatie al weken te voren de deelnemers en andere geïnteresseerden goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het NK Veldrijden jeugd in Moergestel. In de bossen tussen Moergestel en Oisterwijk begon afgelopen vrijdagmiddag het NK voor de meeste Kampioenen: Inrijden op HET parcours.

Een stuk of 10 Kampioen waren al aan de clubkleuren te herkennen. Onder begeleiding van enkele trainers, met soms 1-op-1 coaching,  verkenden ze het parcours. De laatste tips en trucs voor de grote dag werden uitgewisseld en het parcours werd gefilmd voor de avondbespreking en degenen die zaterdagochtend richting Moergestel kwamen.

Ook de rugnummers en de uitgebreide groene goody bag konden al opgehaald worden.

Enkele ouders gingen boodschappen doen. Na de pasta maaltijd gaven Robert en Vincent de aanwezige jeugd aan de hand van videobeelden nog de laatste tips en trucs.

Brr…Het was fris de zaterdag. 9.30 uur waren we present en zagen we Ruben Linders strijden in categorie 2 jongens. Dit leverde een mooie 20e plaats op. Daarna verscheen Julia Smit aan de meet. Dit leverde een knappe 10e plaats op. Daan Pouwels werd in categorie 3 34e. In Categorie 4 deden Luca Smith, Hidde Schagen en Sarah Smit mee. Met de parcourstips nog in het achterhoofd reden ze naar respectievelijk een 26e, 32e en 15e plek. In categorie 6 stonden Thomas Monkelbaan, Finn Smith en Thije Schagen aan de start. Het starten was goed geoefend en de mannen waren goed weg. In de eerste ronde maakte Thomas een stuurfoutje en kwam in aanraking met een andere renner en viel en moest vanaf plek 25e weer aanhaken. In de 2e ronde draaide de trapper van Thije er af. Helaas kon hij niet verder. Finn reed sterk en knokte zich naar een knappe 20e plek. Thomas was op weg naar een 12e stek maar werd vlak voor de finish op de asfalt strook nog voorbij gereden.

Vervolgens was het de beurt aan de categorie 6 meiden en betrad Noor Rozenburg het strijdtoneel. In een stabiele race koerste ze naar een mooie 13e plek.

In categorie 7 streden Rik Rozenburg en Figo van de Kraan mee. Omdat beiden geen KNWU punten hadden verzameld, startten ze in de laatste rij in een deelnemers veld van maar liefst 68 crossers.

Het tempo lag erg hoog. Het parcours leende zich hier ook voor. In dit strijdveld werd Figo 64e en Rik 55e. Met een lach op het gezicht ging iedereen nog even naar de kersverse Kampioenstent en werden de plannen gesmeed voor het avondeten.

Afgelopen seizoen hebben een aantal Kampioenen meegedaan aan de leuke KNWU wedstrijden in met name Brabant. Bij het NK was goed te zien dat we bij de Kampioen voor de cross trainen en dat de jeugd steeds meer de aansluiting vindt met het landelijke niveau. Deelnemen aan het NK cross is heel leuk, maar zeker ook heel leerzaam. De organisatie was top en het was ook een gezellig toernooi in de Oisterwijkse bossen. Het was prachtig te zien hoe onze crossers elkaar constant aanmoedigen en dat een enthousiast team van ouders de groep ondersteunt. Na het welverdiende afsluitende etentje in Croy ’t Stokse in Moergestel ging iedereen met een lach op het gezicht naar huis.

Bovenstaande belooft veel moois voor het NK Cross volgend jaar in Woerden!

Het NK cross is ook weer de afsluiter van een mooi cross seizoen dat de renners  van 2019-2020. En mogen we binnenkort weer de weg op!