H.S.V. De Kampioen
Verslag jeugd selectiewedstrijd

Op de koude ochtend van 13 april verzamelden zich weer een groot aantal jeugdwielrenners op Wheelerplanet voor de strijd om het voor de NK Selectiewedstrijd Jeugd georganiseerd door De Kampioen.
 
In categorie 1 startten  vier deelnemers, waarvan maar liefst drie van De Kampioen: Ruben, Julia en Olivia. Vanaf de start reed Julia weg van de anderen en zag haar voorsprong met de ronde groeien en pakte de eerste plaats. Daarna was het lang geleden dat we zo’n spannende finish hebben gezien, maar in de sprint om de tweede plek was Semme Weber nét iets sneller dan Ruben waardoor De Kampioen de eerste en derde plek van het podium mochten bezetten.
 
In categorie 2 gingen Niels, Fanka, Pien en Daan van start namens De Kampioen. In deze categorie vormde zich al snel een kopgroep waar Pien bij zat en een groep daarachter met daarin Daan en Niels. Daar weer achter reed Fanka een goede wedstrijd. Dit beeld veranderede eigenlijk de rest van de wedstrijd niet. In de sprint reed Pien naar een 6e plaats Daan en Niels eindigden als respectievelijk 9e en 10e en Fanka reed naar een 13e plek.
 
In categorie 3 stonden Sarah, Luca en Hidde namens De Kampioen aan de start. In het begin van de koers reed de groep nog als een peloton, maar na twee ronden vormde zich een kopgroep van drie met Hidde en een achtervolgend groepje van 3 met Sarah. De kopgroep reed een aantal ronden samen tot Filippo van Loo demarreerde en zijn voorsprong niet meer uit handen gaf tot de finish. De twee achtervolgers maakten er een mooie eindsprint van waarbij Hidde keurig derde werd. In de groep daarachter verrichtte Sarah alle kopwerk, ondanks herhaalde pogingen één van de heren die met haar reden over te laten nemen. Sarah probeerde een aantal malen weg te rijden bij de twee heren, maar dat lieten ze ook weer niet gebeuren. In de sprint om de vierde plaats eindigde Sarah keurig als vijfde. Luca reed een prima race en finishte als 9e.
 
In categorie 4 was Kick er als enige deelnemer van De Kampioen. Dit veld viel al vrij snel uit elkaar in een aantal groepjes en eenzame renners. Nadat zich eerst een kopgroep van vijf vormde, reden uiteindelijk Pascal Cutler en Bodhi Klein weg van de rest en won Pascal de sprint met gemak. Kick kon lekker meerijden met een groep van drie en eindigde op een mooie 9e plaats.

De foto’s van cat. 1-4 volgen morgen (zondag).
 
Cat 5-7
In de middag editie van deze bijzondere wielerdag voor de Noord Hollandse jeugd bij de Kampioen betraden cat. 5-6 en 7 de arena.
Met klokslag 13:00 gaven de bobo’s van de KNWU op professionele wijze het startsein voor cat. 5 waar de Kampioeners Mark, Thomas, Thije Veerle en Teun als jong vee aan een koeiendans de wachthekken uit sprongen.
Er staat natuurlijk ook veel op het spel, zeker bij de jongens waar wordt gevochten voor een NK startplek.  Er werd goed gestart aan de 12 ronden en de groep ging heelhuids als peloton de eerste bocht in.
Voor de kenners, er rijdt een sterke concurrentie van de andere clubs. Zo hoort het ook !
Tyler Eyk die we allemaal kennen reed vandaag als enige in het rood-wit-blauw. Zijn maatje Michiel Mouris is zeker niet te veronachtzamen. Deze twee rijden altijd voor een podiumplaats.
Onze Kampioeners doen zeker niet onder en dat bewezen ze in deze wedstrijd. Elke ontsnapping werd geëlimineerd ronde na ronde. Het peloton was gewoon te sterk.
Het monde uiteindelijk uit in een massasprint waar het zaak is voor de laatste bocht een goede positie in te nemen. Dat gebeurde op een nette manier want he we willen natuurlijk geen ongelukken !
Uitslag : 1. Tyler 2. Michiel 3. Kaj 4. Veerle 5. Dean
Veerle staat hiermee ferm op de 1e plaats van de meisjes. De overige Kampioeners reden een puike wedstrijd (check de foto’s). Het is te hopen dat van de jongens er nog eentje kan classificeren, dat zou mooi zijn.
PS :  de batterij van mijn camera hield er opeens mee op bij de eindspurt van cat. 5 terwijl ik daar een prachtige serie van  had willen maken. Voor die foto’s kun je hopelijk terecht bij andere facebookers.
 
 
Bij cat 6 hetzelfde tafereel als van de lentekoeien, de zin zit er in.
In deze categorie de crème de la crème van de kampioen als ik dat zo brutaal mag zeggen. Deze renners zijn al zo wedstrijd gehard en zo onverschrokken dat we daar later nog lang over na kunnen genieten.
Maar liefst 9 Kampioeners aan de start : Kjel, Masja, Emma, Jaymz, Figo, Femke, Jasper, Rik en Loes. Ties is eigenlijk ook nog een klein beetje Kampioener.
Snelle start waar flink werd opgeschakeld en bij de eerste doorkomst zien we een beukende Jan van Schaick met een hardwerkend peloton achter zich aan. Helaas door de snelheid vielen ook drie renners buiten het peloton.
De concurrentie in deze categorie is moordend. Veel talent en te weinig NK plaatsen vooral bij de jongens. Elke wedstrijd is het erop of eronder.
Jan fungeerde als stormbeuk maar ook Emma, Masja en Jaymz namen die rol aan en zij speelden een hoofdrol in het peloton. Totdat een paar rondes van het einde Jan het op z’n heupen kreeg en met een enorm krachtsvertoon het magnetische veld van het peloton brak. Jouri Schaper liet dat niet over zich heen gaan en ontbrandde ook zijn hulpraketten. Beiden vlogen zo een honderd meter weg en gaven die voorsprong niet meer uit handen, hoewel Jaymz nog een dappere poging deed maar dat op moest geven omdat hij geen bijstand kreeg.
Jan en Jouri bleven nog een aantal ronden het tempo vasthouden en het peloton mocht uitmaken wie de volgende belangrijke plaatsen konden innemen want zoals gezegd in deze categorie tellen de punten.
Stombeuker Jan won de wedstrijd, Jouri gaf goed partij. Een paar honderd meter daarachter een vechtende horde waarin Jaymz een mooie 3e plaats pakte en powergirls Emma en Masja op 4 en 5.
En ook hier kunnen we zeggen dat de andere Kampioeners het heel goed deden tegenover de concurrentie.
 
 
En nu cat. 7  Hengstenbal.
Geen Kampioeners helaas maar natuurlijk wel Pelle vermomd als de Amstel renner maar herkenbaar aan zijn mooie sokken.
Sterke knapen die hun opwachting maken voor een volgende stap in hun wielerloopbaan maar ontdaan van vrouwelijk schoon is het een beetje wennen.
Ik kan hier kort over zijn. De snelheid lag erg hoog. Er deden renners mee uit andere regio’s die hun concurrentie op de proef wilden stellen en het niveau op krikten.
Uiteindelijk won een potige renner uit Den Haag de wedstrijd. Pelle streed zoals we dat van hem gewend zijn met van hem een uitbraak in de voor laatste ronde. Helaas eindigde hij niet op het podium.
 Alle plaatjes categorie 1 tm 7:
https://myalbum.com/album/HIWF5Hz9k5Cp


Verslag jeugd selectiewedstrijd
Meer nieuws