H.S.V. De Kampioen
Nk Jeugd Veldrijden

~~
NK Veldrijden 2019 Helmond

In Haarlem en omstreken zijn opvallend veel verlofaanvragen ingediend voor vrijdagmiddag 25 januari, zowel op basisscholen als op het werk, toevallig allemaal Kampioenen en hun ouders😉. Maar liefst 10 jeugdige Kampioenen namen afgelopen zaterdag deel aan het NK Veldrijden in Helmond.

Het merendeel van onze renners maakte vrijdagmiddag gebruik van de mogelijkheden om het parcours alvast te verkennen. Hulde voor de bouwers van het parcours, met veel afwisselingen zoals twee diepe kuilen, een mooie lange klim en uitdagende stukken zand ter hoogte van het strand een lekker en uitdagende NK waardig parcours. De sneeuw gaf het parcours een bijzondere aanblik op vrijdag. Nadeel was wel dat het wel erg koud was tijdens de verkenning. De ouders trokken zich snel terug in de verwarmde tent.

Als slagroom op de taart zaten we ook nog met z’n allen in hetzelfde hotel, dubbel feest dus. Maar ook heel praktisch om het parcours nog eens grondig door te spreken met de trainers. Het parcours was op film vastgelegd. Ieder detail is nog eens besproken en we gingen optimaal voorbereid naar het NK. ’s Ochtends zaten er gespannen bekjes aan het ontbijt, want het rijden van een NK is toch wel heel speciaal!
 Julia was onze eerste renner, die acte de préséance gaf in de meisjes categorie 1. Gefocust stond zij aan de start en die focus is de hele wedstrijd gebleven. Volledig leeggereden kwam Julia als negende over de finish en pas na een kwartier kwamen de eerste woorden weer uit de mond van Julia.

Normaal zou hier de wedstrijd uitslag staan van Hidde. Helaas was Hidde geveld door dezelfde griep als zijn broer Thije. Verschil met Thije was, dat Hidde helaas nog niet in staat was om naar Helmond af te reizen en op de fiets te stappen. Beterschap Hidde!

Sarah mocht zich daarna melden bij de verzet controle en vervolgens opstellen in de tent voor de start. Sarah had een vliegende starten nestelde zich keurig in het midden van de wedstrijd. Helaas deed de kuil van Helmond Sarah de das om. Na een stevige valpartij in 1 van de kuilen en blauwe plekken op de knieën, stapte Sarah vrouwmoedig weer op de fiets en kwam als vijftiende over de finish. Hulde voor jouw doorzettingsvermogen.

Na de middag stonden er in categorie 5, maar liefst 4 Kampioenen aan de start: Thomas, Finn, Thije en Teun. In een startveld van meer dan 50 deelnemers reden zij allemaal een goede wedstrijd. Thomas en Finn zetten hun onderlinge competitie uit de ACC door tijdens het NK en wisselen tijdens de wedstrijd steeds weer van positie. Thomas won de strijd en kwam als 30ste over de finish. Finn zat daar op plek 38 vlak achter. Zij lieten beide zien dat hun vorm en uitslagen in de ACC geen toeval waren. Teun voelde de druk van het NK en reed een supergeconcentreerde wedstrijd wat resulteerde in een mooie 50ste plaats. Thije had in het begin van de week de griep stevig te pakken, dus was nog niet helemaal in conditie. Ondanks dat wist hij Teun op de laatste strandopgang nog voorbij te steken en eindigde als nummer 49!

Rik en Noor voegde zich pas op zaterdag bij de Kampioenen en hadden dus minder tijd om het parcours te verkennen. Geheel zonder mede Kampioenen ging Noor de strijd aan met 15 dames uit categorie 5. Noor fietste soepel en ontspannen haar rondjes en kwam knap als nummer dertien over de finish.

In categorie 6 heren verschenen Rik en Figo aan de start namens de Kampioen. Tijdens het inrijden werden de tegenstanders beoordeeld en dat was wel effe schrikken, het lijken wel volwassen kerels! Rik reed een goede wedstrijd in het midden van het deelnemersveld. Dat het NK toch andere koek is, bleek wel toen Rik gedubbeld werd door de ontketende kopgroep! Dat gebeurt Rick normaal in de ACC niet. Rik eindigde opeen mooie plaats 45. De start van Figo was voorzichtig, het was wel even wennen tussen al die grote kerels. Al snel had hij zijn eigen ritme te pakken en fietste onverstoorbaar naar de finish, omdat Figo de schade wist te beperken en maar 1 keer gedubbeld werd, was hij deelnemer met de meeste wedstrijdminuten in zijn categorie. Onder luide aanmoediging van zijn mede Kampioenen kwam Figo als nummer 56 over de streep.
 Emma vormde het sluitstuk voor de Kampioen. In categorie 6 ging zij de strijd aan 12 andere dames. In het verloop van de koers werd duidelijk dat onze uitgebreide parcoursverkenning zijn vruchten afwerpt, op de steile klim trekt Emma vol door en laat daar twee dames achter zich die deze helling moeten lopen met de fiets aan de hand. Op een welverdiende negende plek komt Emma over de streep. Top resultaat!

Als afsluiting willen we graag alle ouders bedanken, zonder jullie was dit natuurlijk niet gelukt. Dank voor het meenemen en opzetten van onze tent, zodat we op grote afstand al zichtbaar waren. Dank voor de ondersteuning van de trainers, we kunnen nou eenmaal niet overal tegelijkertijd zijn. Dank voor het regelen van het hotel en de schalen paste in het hotel voor renners en ouders. Dank voor de onwijs gave filmpjes en foto’s, die mooi aandenken vormen van dit NK veldrijden 2019. Met veel vertrouwen kijken we alvast uit naar het volgende NK veldrijden, volgens mij hebben we de eerste deelnemer al binnen, toch Luca? Met dit NK zetten we een punt achter het seizoen veldrijden en gaan we ons langzaam opmaken voor een mooi wegseizoen.
 Als begeleidende trainers kijken we met veel plezier terug op dit seizoen. We hebben een grote groep enthousiaste jeugdige veldrijders, die ongeacht de omstandigheden, aan de start staan van de ACC-wedstrijden, veldrij- en looptrainingen. Die inzet betaalt zich uit, zowel in de ACC als tijdens het NK. En daar zijn wij als trainers natuurlijk wel een beetje trots op! We zien jullie graag allemaal volgend jaar weer! Speciale vermelding voor trainer Robert: ondanks je blessure aan je enkel, was je het hele NK aanwezig, super!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws
Jeugd-ploegentijdrit-wedstrijd op zaterdag 25 september