H.S.V. De Kampioen
Jeugd Club Kampioenschappen 2018

Traditiegetrouw waren zij daar weer in het tweede septemberweekend, de Jeugd Club Kampioenschappen. Van de 65 jeugdleden hadden zich precies de helft ingeschreven wat een matige opkomst is voor een clubkampioenschap maar dat mocht de pret niet drukken want het werd een leuke, sportieve en gezellige middag.

Het weer was een beetje grijs maar met prima tempraturen om te koersen werd om 13:00 het startschot gegeven voor de individuele tijdrit over een volle ronde van het parcours. Met de tijdrit van afgelopen donderdag nog in de benen werd er weer tot het uiterste gereden en waren de onderlinge verschillen in de diverse categorieën zeer klein. De beslissing moest dus komen uit de rit in lijn welke in de Inter Club opstelling werd verreden maar de renners in de eigen categorie geklasseerd werden.

Met de kleine onderlinge verschillen vanuit de tijdrit kon het dus nog alle kanten op en werd er dus na iedere wedstrijd volop gesprint voor de eindwinst en de titel Club Kampioen 2018.

Uiteindelijk ging de eer om zich het gehele jaar Club Kampioen 2018 van HSV de Kampioen te noemen welverdiend naar Pien in cat.1, Hidde in cat.2, Koen in cat.3, Thomas in cat.4, Jaymz in cat.5, Pelle in cat.6 en Wessel in cat.7. Mocht u hen dus tegenkomen aankomende weken vergeet hen dan niet te feliciteren en/of een schouderklop te geven.

Waren de kinderen al fanatiek om Clubkampioen te worden dan waren de ouders niet minder fanatiek in de jaarlijkse Oudertijdrit. Velen kwamen er weer achter hoe makkelijk het tijdens de tijdrittrainingen is om “tandje erbij” te roepen wat dan ook direct weer het respect oproept voor onze kids en de tijden die zij op de baan neerzetten. Bij de moeders was het Danielle die de snelste tijd neerzette en bij de vaders was het Robert die met de beker naar huis toe mocht al scheelde het maar 2 seconden met Niels die als NWL ook even gezellig mee kwam rijden en daarmee een eervolle vermelding verdient. De eervolle vermelding voor originaliteit ging naar Ome John die vol gesoigneerd als wielrenner vertrok maar in een gevangenispak over de finish kwam.

De Clubkampioenschappen werden afgesloten met een drankje, een lach en een gezellige barbecue. High five en “we did it” voor alle vrijwilligers die deze dag met zijn allen mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar en zorg dat je erbij bent!!