H.S.V. De Kampioen
Verslag omloop der Zevenheuvelen

Met dank aan Pim Hackman.

Afgelopen weekend stond de omloop der Zevenheuvelen op de planning. Een omloop van 7 rondes van 10,3 km met 120 hoogtemeters per ronde.

Bij de start stonden Tim en ik (Pim) namens de Kampioen aan de start.

Vanaf de start werd er meteen hard gekoerst. De eerste 1,5 km waren naar beneden waar je in het peloton snelheden van boven de 75km/u uur haalde.

Het verschil tussen een gewone criterium en deze omloop is dat er een groot verschil gemaakt wordt met de mannen die hard en hoge wattages kunnen fietsen, en de gene die het wat meer moeten hebben van het plakken aan het peloton. Voor veel werd het na enkele rondes dan ook te zwaar en moesten ze er af. Helaas was dit voor Tim ook zo. Na 4 rondes moest hij uit koest omdat de achterstand met het peloton te groot werd.

Ik voelde mij nog goed en merkte dat ik vrij makkelijk mee kon met de stukken omhoog. De laatste 2 rondes heb ik mij goed van voren kunnen houden en was ik nog even weg met een klein groepje, met onder andere Erik Dekker. Maar dit hield niet lang stand.

Halverwege de laatste ronde sprong ik nog weg naar iemand die was ontsnapt. Eenmaal aangekomen wilde hij niet meer rijden, en koos ik er voor om ook de benen stil te houden en een later moment op een klimmetje het nog eens te proberen. 

Het tempo lag uiteindelijk te hoog om hier uit weg te rijden. En werd het een massasprint. Mijn positie was goed en er waren zeker kansen voor het podium. Helaas moest ik 30 meter voor de meet in de remmen, omdat de gene voor mij niet goed zijn lijn hield. Hierdoor verloor ik nog een paar plekken maar als nog 10e.

Al met al kunnen we spreken over een super mooie wedstrijd die top georganiseerd was. En zeker de moeite waard is om volgend jaar weer voor in te schrijven. 

Pim 


Meer nieuws