H.S.V. De Kampioen
Een weekend jeugdwedstrijden

Wat een mooi weekend was het, en dan hebben wij het niet alleen over het weer. Zaterdagochtend werd de vierde DSW verreden en wel op onze thuisbasis Wheelerplanet. Daarom was het al vroeg druk op het park om de wedstrijd op te bouwen maar ook met renners die niet konden wachten om met het mooie weer een goede wedstrijd neer te zetten om zich te kwalificeren voor het NK.

Fanka, Niels en Pien waren het die voor de Kampioen de spits afbeten in cat.1. Zij gingen deze zonnige ochtend op pad met nog 6 renners waarvan eerst het verzet was gemeten op de splinternieuwe verzetten meetbalk. Na drie volle ronden over het grote parcours vol spanning bracht de sprint het eindoordeel. Wederom was het Pien die naar de tweede plaats sprintte. Dit gaat nog wat beloven op het NK. Niels en Fanka, die ook een hele goede wedstrijd reden kwamen als 6e en 7e over de meet.

Twee kampioenen in cat.2 aan de start. Hidde en Sarah namen het met zijn tweetjes op tegen nog vier renners. Hete peloton bleef de gehele wedstrijd bij elkaar en moest ook hier een eindsprint de beslissing gaan brengen. Hidde kwam als 2e over de meet even later gevolgd door Sarah op de 5e plaats. Weer twee mooie bekers erbij voor in de prijzenkast.

In categorie 3 moest Kick als enige Kampioen het opnemen tegen 12 andere renners. Het ging hard en Kick kon lange tijd het peloton bijhouden maar moest helaas in de laatste ronden lossen. Toch presteerde Kick het om als 10e over de finish te komen wat natuurlijk een heel mooi resultaat is.

In cat.4 de vaste gezichten Mark, Teun, Thije en Veerle. In de eerste ronden ging het gelijk op maar toen wisten 4 renners waaronder Veerle zich los te maken van het peloton. In de eindsprint wist Veerle de vierde plaats veilig te stellen en zo ook een podiumplaats en beker. Teun en Thije konden zich goed handhaven in het achtervolgende peloton waar uiteindelijk om de 5e plaats gesprint moest worden, Thije kwam als 7e over de streep gevolgd door Teun op plek 10. Mark had helaas de slag gemist en reed grotendeels zijn wedstrijd alleen. Toch wist hij heel knap de 11e plaats over de streep te trekken.

Na de pauze vertrok cat.5 met 20 renners waaronder onze renners Emma, Femke, Figo, Jasper, Jaymz, Kjell, Loes, Masja, Rik en Ties. Waarschijnlijk omdat het warm was werd het een wandel etappe en bleef het gehele peloton compleet wat uiteindelijk in zijn geheel op de eindstreep af stormde voor de eindsprint. Altijd sterke Masja kwam als 3e over de streep nipt gevolgd door Ties op de 4e plaats. Rik, Emma, Femke en Jaymz verdeelde heel knap respectievelijk de plaatsen 7 tot en met 10. Hier achter volgde Jasper op plaats 12 keurig gevolgd door Figo op plaats 14. Kjell en Loes volgde op de 19e en 20e plaats.

Ook in cat.6 zat lange tijd weinig tempo in de wedstrijd. De Kampioenen Jeffrey, Jort, Pelle en Vonne konden zich goed handhaven in het peloton van in totaal 26 renners. Ook in deze categorie eindigde de wedstrijd in een massa spurt waarbij Pelle zich met een vijfde plaats en een beker beloonde. Vonne kwam als 18e over de streep gevolgd door Jort op plaats 20 en Jeffrey als 23e.

Als laatste wedstrijd van de dag cat.7 met 17 renners waaronder Bo en Wessel. In tegenstelling tot de eerdere middagwedstrijden werd hier hard gekoerst. Al snel ontstond er een kopgroep van 10 renners waaronder Bo. Deze mannen waren aan elkaar gewaagd waardoor ontsnappen niet mogelijk was en dus ook hier de eindsprint de beslissing moest brengen. Bo kwam keurig als 7e over de meet. Wessel kon de kopgroep helaas niet volgen en reed zijn wedstrijd grotendeels alleen. Wessel wist zijn wedstrijd om te zetten in een mooie 15e plaats.

In sommige categorieën lijken de kaarten geschut waar in andere categorieën nog van alles kan gebeuren en nog niets zeker is. Aan de foto’s is een update van de indicatie van de tussenstand toegevoegd die gisteren al eerder op Facebook is gepubliceerd. Hoe de zaken er ook voor staan wij hebben gisteren in ieder geval een hele mooie wedstrijddag met elkaar beleefd.

Was het hiermee over voor het weekend. Nee hoor, vanmorgen stond er alweer een Inter Club wedstrijd bij ASC Olympia op het programma. Ook vandaag prachtig weer om eens lekker te koersen moet Daan gedacht hebben toen hij als 3e in A-groep over de streep kwam. Een mooie medaille en een bos bloemen voor zijn moeder was wat zijn dag compleet maakte. Maar dat was nog niet alles want naast Daan stond Ronan op het podium die in de dezelfde categorie de 5e plaats behaalde.

In de B-groep stond Jule samen met 14 renners aan de start. Jule reed in deze categorie naar een mooie en verdiende 10e plek.

21 renners aan de start van de C-groep waaronder, ja daar zijn zij weer Femke en Jeffrey. Een kopgroep van 12 man moest sprinten om de winst waar Femke 8e werd en Jeffrey 12e.

In de D-groep 18 renners waaronder Jay, Niels en Sven. Er werd hard gekoerst en er waren een aantal ontsnappingspogingen. Niels pakte uiteindelijk de 4e plaats gevolgd door Sven op plaats 5. Jay volgde op plaats 15.

Zijn wij er nu met de bling bling voor de Kampioen? Nee, want Veerle was afgereisd naar Dordrecht voor de Marion Gudde wedstrijd, een wedstrijd voor meisjes only. Aan de start enkele sterke NK meisjes die speciaal gekomen zijn om zich aan elkaar te meten.

Hierdoor werd het een gecontroleerde wedstrijd met enkele pieken waarin deelneemsters gelost werden.
Uiteindelijk de bekende massasprint over het mooie lange rechte eind dat deze baan van Wielerclub de Mol zo aantrekkelijk maakt voor de toeschouwer. Veerle eindigde 4e met minimale onderlinge verschillen.


Meer nieuws