H.S.V. De Kampioen
MTB trainingsschema

MTB trainingsschema

Hoe deel ik nu mijn trainingsweek in en wat doe ik wanneer? Welke invulling je geeft aan je training hangt volledig af van jouw doel. Wanneer je een XC marathon wilt rijden vraagt dit een heel andere aanpak dan wanneer je als doel een XC wedstrijd hebt. Probeer dus van tevoren voor jezelf een doel te stellen en pas daar je trainingen op aan.

Bovenaan staat uiteraard het plezier in fietsen maar wanneer je jezelf een doel stelt geeft dat vaak meer invulling aan je trainingen en kan het ook zorgen voor nog meer motivatie. Een doel hoeft niet altijd meteen een wedstrijd te zijn maar dat kan ook zijn dat je een PR wilt rijden op het mountainbike parcours bij jou in de buurt.

Je kunt verschillende aspecten trainen om beter te worden.
Een aantal belangrijk zijn:

  • Techniek
  • Duurvermorgen (aerobe vermogen)
  • Kracht (anaeroob lactisch)
  • Krachtuithoudingsvermogen ((anaeroob lactisch)
  • Snelheid (anaerobe a-lactisch)

Om beter te worden is het belangrijk dat je alle aspecten in jouw trainingen verwerkt maar leg accent op de aspecten die belangrijk zijn voor jouw doelstelling. Wanneer je voor een XC marathon aan het trainen bent moet je in de basis meer accent leggen op het duurvermogen en voor een XC wedstrijd meer op kracht en krachtuithoudingsvermogen.

Train wat je moet trainen

Het polariseren is erg belangrijk. Je traint rustig of je traint hard. Daartussenin ligt ook nog een zone die aangesproken dient te worden maar dit doe je alleen in een bepaalde fase van je voorbereiding en hangt ook af van hoe vaak je kunt trainen.

Drie keer per week trainen

Wanneer je 3x in de week kunt trainen, probeer dan 1 pittige training in de week te doen met daarnaast 2 duurtrainingen.

Inschrijven MTB training

Viskercycles heeft in samenwerking met Brafe personal training speciaal voor de leden van HSV de Kampioen een mountainbike traingsprogramma 2022 ontwikkeld.

HSV de Kampioen leden kunnen zich gratis inschrijven met een kortingscode.
Deze kortingscode is verzonden via de nieuwsbrief en is aan te vragen bij Viskercycles.

Ook niet-leden kunnen deelnemen tegen een vergoeding van €7,50 per training.

Inschrijven MTB training


MTB trainingsschemaMTB trainingsschema