H.S.V. De Kampioen
Transponder chip

De ProChip FLEX-transponder zijn bij MYLAPS te koop in combinatie met een abonnement (https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html).
De transponder blijft eigendom van MYLAPS maar is alleen te gebruiken als er een abonnement actief is. Als er geen actief abonnement op de transponder staat, wordt de chip NIET herkend door de decoders. Mocht binnen een actieve abonnementstermijn de batterij van de transponder leeg raken, dan krijgt de renner gratis een andere, vervangende chip (wel met een nieuw chipnummer).
De nieuwe transponders zijn voorzien van een USB aansluiting zodat deze aan een computer kunnen worden gekoppeld. Middels de ProChip FLEX Manager software [link naar https://www.mylaps.com/en/software-firmware] van MYLAPS kan een transponder worden “uitgelezen” en zowel de batterijstatus als de abonnementsstatus bekeken worden.


Opladen transponder:
De nieuwe transponders zijn NIET OPLAADBAAR. Er doen geruchten de ronde dat de nieuwe transponders opgeladen kunnen/moeten worden. Dit is NIET het geval. Sterker nog; Het kan zelfs zijn dat door het opladen de transponder juist extra snel leeg gaat.


Activatie ProChip FLEX bij MYLAPS:
Om het abonnement op de transponder te activeren moet de chip op een USB-poort van een computer worden aangesloten en de ProChip FLEX Manager software van MYLAPS geïnstalleerd worden. Binnen de software kan het abonnement geactiveerd/verlengd worden (via een link naar de MYLAPS Store). Een door MYLAPS ontvangen transponder MOET ALTIJD geactiveerd worden. Het abonnement staat standaard NIET geactiveerd.


Registratie transponders bij MijnKNWU:
Naast dat de chip (of eigenlijk het abonnement op de transponder) bij MYLAPS geactiveerd moet worden, moet de transponder ook in MijnKNWU geregistreerd worden. Dit zorgt er voor dat in KUVA de juiste transponder bij de juiste renner gekoppeld staat en een transponder niet als een onbekende renner door Orbits wordt gemarkeerd. Als een renner een nieuwe transponder heeft ontvangen van MYLAPS, heeft hij/zij ook een nieuw transpondernummer gekregen en dient deze dus ook in MijnKNWU opnieuw geregistreerd te worden.


Snelle controle transponder:
Op de transponder is in de Y van het woord MYLAPS een lampje geïntegreerd dat d.m.v. een knippersignaal de status van de batterij en het abonnement weergeeft (zie bijgaande afbeelding). Je kunt dit controlesignaal activeren door de transponder 10 seconden te schudden en daarna 10 seconden stil te laten liggen. De transponder zal twee keer knipperen met een rood of groen lampje.

– De eerste knipper geeft de status van het abonnement aan (groen = Abonnement actief, rood = Abonnement verlopen)
– De tweede knipper geeft de status van de batterij aan (groen = OK, rood = bijna leeg)
– Als er niets knippert is de batterij helemaal leeg. Dit kan via de ProChip FLEX Manager software gecontroleerd worden


Verlopen Abonnement:
Bij het verlopen van het abonnement wordt er een herinneringsmail gestuurd vanuit mylaps.Er zal opnieuw een abonnement afgesloten moeten worden via de MYLAPS account. De Transponder zal via de computer met prochip flex software opnieuw geactiveerd moeten worden. Daarna is deze weer te gebruiken voor de gekozen tijdsduur.

Clubaanbieding nieuwe leden:

-        nieuwe jeugdrenners kunnen een vaste eigen chip lenen tegen een vergoeding van € 15,- voor het 1e jaar en € 10,-  voor het 2e jaar (kalenderjaar).

-        Ivm mogelijk zoekraken of niet retour inleveren betaalt de ouder € 50,- als borg per chip, bij inleveren wordt de jaarvergoeding ingehouden op de borg, dus na 1 jaar: € 35,- retour, na 2 jaar: € 25,- retour.

-        Wij garanderen werking en eventuele vervanging bij defect, dus full-service.

Wil je een transponder chip lenen via de club, meld je dan aan via dit e-mailadres: hsvk-chip@xs4all.nl.

 

Transponder chip