ACC-wedstrijd HSV de Kampioen, 2e editie

woensdag 20 december 2017

ACC-wedstrijd HSV de Kampioen, 2e editie

Gisteren voor de tweede keer in het ACC seizoen een CX-wedstrijd op ons eigen parcours bij Wheelerplanet. De eerste wedstrijd in oktober ging over het “lange rondje” maar ivm afwisseling en de staat van de ondergrond had parcours architect Frank een nieuwe variant bedacht met als ingrediënten kort maar venijnig. Venijnig was het en werd het alleen maar erger met de opvolgende wedstrijden. Glibberen en glijden langs de sloot naar de zandbak toe, stoempen door het bos en langs de sloot om daarna de keuze te maken de fiets te schouderen of door te rammen bij de slalom achter het jury hok om daarna het gladde asfalt weer op te gaan richting parkeerterrein met de verschillende lussen. We hebben op het punt gestaan om aangifte bij de politie te doen zoveel modder en klei de renners meenamen van ons parcours tussen hun cantilevers.

’s Morgens bij aankomst had een lichte nachtvorst het parcours op sommige plekken zeer glad gemaakt zodat deze eerst met een gasbrander ontdooit moesten worden en bestrooid werd met zand. Omdat het asfalt bij de jeugdwedstrijden nog her en der glad was werd besloten te starten op het parkeerterrein. In het Kampioen-tricot werd Pelle weer als eerste naar voren geroepen om als leider in het klassement op de eerste startrij plaats te nemen. Emma, Figo, Jaymz, Jeffrey, Kjel, Rik en Ties vulde de overige plaatsen voor de Kampioen in dus weer volle bak voor onze vereniging. Na het startsein vocht Pelle een harde strijd uit in de kop van de wedstrijd en kwam als 5e over de streep. Rik zat gisteren ook weer lekker op zijn fiets en kwam als 9e binnen, op de plek die wij van hem gewend zijn. Emma was ook weer op dreef en scoorde de 14e plaats. Ties reed ondanks 2 valpartijen waarvan 1 op zijn hoofd naar een knappe 17e plek. Jaymz kwam na zijn 25 minuten koers als 20e over de streep. Kjel vocht eerst nog een robbertje in de modder uit met Jan en kwam als 23e binnen gevolgd door Jeffrey en Figo op de plaatsen 26 en 27.

Vandaag een beetje apart verslag want wij hadden gisteren een soort tussenwedstrijd. U zult haar al gemist hebben in de opsomming van de deelnemers bij de B-groep, Femke. Zij had bij het inrijden een lekke band opgelopen en miste zo net de start van de B-groep dus startte zij tussen de A- en B-groep in. Femke kennende laat die zich niet kisten en al helemaal niet als zij een thuiswedstrijd rijdt, dus met een kleine minuut achterstand begon zij aan haar inhaalslag. Door de vette modder heen haalde zij renner na renner in en reed zo toch nog naar een 21e plaats. Wat had dit geworden zonder die lekke band?

Net als bij de B-groep ook volle bak bij de A-groep voor wat betreft het aantal Kampioenen aan de start. Veerle, de nummer 2 uit het klassement mocht kwam aan de start met Hidde, Noor, Thije, Teun en Sarah. Veerle reed onverstoord naar de tweede plek in de wedstrijd. Thije deed ook goede zaken op zijn thuisparcours en miste met zijn 4e plaats net het dag podium. Teun deed wat wij van hem verwachten en kwam als 10e door. Sarah reed in haar eerste CX-wedstrijd glimlachend knap naar de 12e plaats. Helaas hadden Noor en Hidde een DNF omdat zij niet meer voor of achteruit konden rijden door de dicht geslibde remmen.

Bij de senioren stond onze parcours architect Frank samen met Brian, Jan, Mike, Patrick, Robert, Vincent en Wilco aan de start. Het leek wel of alle mannen in brand stonden zoveel rook kwam er van hen af. Frank kende zijn rondje goed want hij finishte als 8e. Mike kwam als 12e over de streep gevolgd door Robert op een 23e plaats. Jan kwam op plaats 40 binnen en Vincent knap als 46e. Wilco zijn problemen met zijn transponder houden aan en is opnieuw niet terug te vinden in de uitslag. Brian en Patrick hadden helaas een DNF achter hun naam omdat de modder verder fietsen niet mogelijk maakte.

Na de senioren de beurt aan de NWL om de uitgebaggerde bagger in te duiken. Niels stond op de voorste startrij vergezeld door Jay, Maup en Sven. Fietsend, stoempend en lopend kwam Niels na 30 minuten als 7e over de finish. Sven en Jay kwamen als 22e en 23e over de streep op iets wat ooit een fiets was geweest maar niet meer als dusdanig herkenbaar. Maup had helaas ook een DNF omdat hij 30 kg modder aan zijn fiets had hangen en verder rijden niet meer mogelijk maakte.

De tweede helft van de ACC-competitie maakt de parcoursen zwaar door de geldende weersomstandigheden. Wat wij bij de Kampioen als tweede wedstrijd hebben neergezet was heel erg zwaar maar precies zoals Cyclo cross bedoeld is. Dit maakte het voor de renner heroïsch om deel te nemen en voor de toeschouwer een spektakel om naar te kijken. Kortom, een zeer geslaagde 2e ACC-wedstrijd op ons eigen Wheelerplanet waar wij met trots op terug kunnen kijken. Daarom wederom dank aan alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Nu nog even nagenieten met een heleboel foto’s via volgende link:
https://myalbum.com/album/vsOZQuJbwbUO

H.S.V. de Kampioen wielrennen