H.S.V. De Kampioen
Wedstrijden

Wedstrijden rijden

Er zijn verschillende soorten wedstrijden om te rijden. Daarvoor heb je een KNWU-licentie nodig. 

Als je lid wordt krijg je toegang tot je eigen Mijn KNWU omgeving waarin je alle zaken kan regelen zoals je licentie, transponder en je persoonlijke gegevens. Ook de wedstrijdkalender kan je hier vinden en voor veel wedstrijden moet je je via deze omgeving inschrijven. 

Regiokampioenschappen

Vanaf medio februari organiseren de wielerclubs in de Noord-Holland wekelijks een regiokampioenschap. Op deze wedstrijden komt de jeugd als eerste aan de start en daarna ook de oudere categorieën. 

NK selectiewedstrijden
Informatie over de selectie voor het NK in het district Noord-Holland wordt bekendgemaakt door het district en via social media.

Interclub
Laagdrempelige wedstrijden voor de jeugd vanaf april tot en met september. Inschrijven gaat vaak via mijnKNWU maar kan vaak ook nog ter plaatse en de kosten zijn 2 euro. Voor deze wedstrijden is een KNWU startlicentie voldoende.

Er kan afgeweken worden van het rijden in je eigen categorie. De trainers van de club bepalen bij inschrijving in welke categorie de renners rijden. Dit kan 1 hoger of 1 lager zijn dan de officiële KNWU-indeling. Dit om de beginnende wielrenners en de kinderen die nog minder vaardig zijn of ook plezier te laten beleven in het rijden van wedstrijden.

Landelijke KNWU wedstrijden

De KNWU organiseert officiële landelijke wielerwedstrijden. Een actueel overzicht van deze wedstrijden kan je vinden op www.knwu.nl Om aan deze wedstrijden deel te nemen, heb je een KNWU jeugdwedstrijdlicentie en een transponderchip voor elektronische tijdwaarneming nodig. Bij deze wedstrijden rijd je alleen met je eigen categorie. De wedstrijd is dus niet gecombineerd met een hogere of lagere categorie, zoals dat wel bij de interclubwedstrijden is. Je regelt je inschrijving voor deze wedstrijden helemaal zelf via de website www.knwu.nl 


WedstrijdenWedstrijdenWedstrijden