H.S.V. De Kampioen
Wedstrijden

Regiokampioenschappen

Vanaf medio februari organiseren de wielerclubs in de Noord-Holland wekelijks een regiokampioenschap. Op deze wedstrijden komt de jeugd als eerste aan de start en daarna ook de oudere categorieën. 

Klik hier voor de Regiokampioenschappen kalender.

NK Selectie wedstrijden
De selectie in het district Noord-Holland voor het NK Jeugdwielrennen op zaterdag 11 juni 2022 in Nijverdal wordt gebaseerd op een klassement over 4 KNWU jeugdwedstrijden. Het klassement bepaald wie er namens Noord-Holland naar het NK mag en telt ook mee voor de positie aan de start bij het NK. Het klassement wordt gebaseerd op de drie beste uitslagen van een renner. Lees hier meer over de selectieprocedure op de website van het district Noord-Holland.

Interclub
Laagdrempelige wedstrijden voor de Jeugd vanaf april tot en met september. Inschrijven ter plaatse. Kosten 2 euro. Startlicentie of KNWU jeugd wedstrijdlicentie verplicht. 5 euro borg voor rugnummers indien licentie digitaal wordt aangeboden. Bijschrijven ter plaatse blijft mogelijk. 
Starttijd eerste wedstrijd: 9.30 - 10.00 uur. Echter, iedere vereniging is vrij om hier van af te wijken.

Klik hier voor de Interclub wedstrijdkalender.

Categorie indeling volgens onderstaande tabel:

Categorie/ groep

Jongens

Meisjes

1   A

8 jaar worden

8 of 9 jaar worden

2   A

9 jaar worden

10 jaar worden

3   B

10 jaar worden

11 jaar worden

4   B

11 jaar worden

12 jaar worden

5   C

12 jaar worden

13 jaar worden

6   C

13 jaar worden

14 jaar worden

7   D

14 jaar worden

/

1e jaars NWL.  D

15 jaar worden

15 jaar worden

2e jaars NWL.  E

16 jaar worden

16 jaar worden

1e jaars Junior. E

17 jaar worden

17 jaar worden

Er kan afgeweken worden van het rijden in je eigen categorie. De trainers van de club bepalen bij inschrijving in welke categorie de renners rijden. Dit kan 1 hoger of 1 lager zijn dan de officiële KNWU-indeling. Dit om de beginnende wielrenners en de kinderen die nog minder vaardig zijn of ook plezier te laten beleven in het rijden van wedstrijden.

In afwijking op bovenstaande categorie indeling, worden de ‘Triple’ en de ploegentijdrit verreden op basis van indeling in de formele KNWU-categorieën. Hierbij worden geen uitzonderingen gemaakt. Renners zijn niet toegestaan in een hogere of lager categorie te starten dan weergegeven op hun licentie.

Lengte wedstrijden; zoveel mogelijk als landelijk. Richt afstanden:

Groep Afstand
A 7 km
B 12 km
C 22 km
D 30 km
E 35 km
 

Landelijke KNWU wedstrijden
De KNWU organiseert officiële landelijke wielerwedstrijden. Een actueel overzicht van deze wedstrijden kan je vinden op www.knwu.nl Om aan deze wedstrijden deel te nemen, heb je een KNWU jeugd wedstrijdlicentie en een transponderchip voor elektronische tijdwaarneming nodig. Bij deze wedstrijden rij je alleen met je eigen categorie. De wedstrijd is dus niet gecombineerd met een hogere of lagere categorie, zoals dat wel bij de interclub wedstrijden is. Je regelt je inschrijving voor deze wedstrijden helemaal zelf via de website www.knwu.nl 


Jeugd wedstrijdkalender

Zo 10-04-22NK SelectieHRTC HoornWielerbaan Hoorn
Zo 24-04-22NK SelectieARC UlyssesSportpark de Weeren, Amsterdam
Zo 15-05-22NK Selectie + District KampioenschapZWC-DTSSportpark Kalverhoek Wijdewormer
Za 21-05-22LJT-NK SelectieAXA ValleirennersVeenendaal

WedstrijdenWedstrijdenWedstrijden