H.S.V. De Kampioen
Training

Jeugdtraining

Het seizoen voor de jeugd begint officieel met de ingang van de zomertijd en eindigt meestal in de eerste week van oktober met de sluitingsritten en de prijsuitreikingen van het afgelopen seizoen.

In de winterperiode doen we even een stap op de plaats (of je kunt gaan veldrijden; zie Cyclocross), maar medio februari beginnen de nieuwelingen samen met de junioren met duurtrainingen om zo hun conditie weer omhoog te brengen. Vanaf maart starten de jeugdtrainingen op Wheelerplanet op zaterdagen om 10:00 uur. Deze zaterdagen zijn onder voorbehoud van het weer. Mocht de training niet doorgaan dan wordt dit via facebook, website en whatsapps gemeld.

Zodra de klok vooruit gaat traint de jeugd 2 keer per week op onze eigen afgesloten wielerbaan in Spaarnwoude, namelijk WheelerPlanet. We trainen iedere dinsdag van 18:00-19:00 uur en iedere donderdag van 18:00-19:30 uur (de groep geel en groen starten op donderdag gewoon om 18:30 maar wel vanaf de parkeerplaats). Alleen als het onweert of als er een hele harde wind staat (code geel), gaan de trainingen niet door. 

De trainingen staan onder leiding van vier gediplomeerde trainers met hun assistenten. De afgelopen jaren hebben wij tevens geprobeerd om eens in de maand een training op de bult te organiseren en in principe iedere maand een tijdrit. Deze laatste wordt weer op het eigen circuit gehouden.

Planning tijdrit trainingen:

14 april
19 mei
16 juni (want 11 juni is het NK)
15 juli (laatste schoolweek)
8 september (laatste)


TrainingTrainingTraining