H.S.V. De Kampioen
Training

Jeugdtraining

Het seizoen voor de jeugd begint officieel met de ingang van de zomertijd en eindigt meestal in de eerste week van oktober met de sluitingsritten en de prijsuitreikingen van het afgelopen seizoen.

In de winterperiode doen we even een stap op de plaats (of je kunt gaan veldrijden; zie Cyclocross), maar medio februari beginnen de nieuwelingen samen met de junioren met duurtrainingen om zo hun conditie weer omhoog te brengen. Vanaf maart starten de jeugdtrainingen op Wheelerplanet op zaterdagen om 10:00 uur. Deze zaterdagen zijn onder voorbehoud van het weer. Mocht de training niet doorgaan dan wordt dit via facebook, website en whatsapps gemeld.

Zodra de klok vooruit gaat traint de jeugd 2 keer per week op onze eigen afgesloten wielerbaan in Spaarnwoude, namelijk WheelerPlanet. We trainen iedere dinsdag van 18:00-19:00 uur en iedere donderdag van 18:00-19:30 uur (de groep van de kleine en middenbaan baan start op donderdag gewoon om 18:30 maar wel vanaf de parkeerplaats). Alleen als het onweert of als er een hele harde wind staat (code geel), gaan de trainingen niet door. 

De trainingen staan onder leiding van vier gediplomeerde trainers met hun assistenten. De afgelopen jaren hebben wij tevens geprobeerd om eens in de maand een training op de bult te organiseren en in principe iedere maand een tijdrit. Deze laatste wordt weer op het eigen circuit gehouden.

Wij als jeugdcommissie organiseren ieder seizoen diverse wedstrijden voor de jeugd uit de regio of uit het gehele land. Afgelopen jaren hebben wij diverse landelijke jeugdtoernooien georganiseerd met ongeveer 100 deelnemers. Tevens organiseren wij de clubkampioenschappen waar in iedere categorie een clubkampioen uit naar voren komt.

Aan het begin van ieder seizoen krijgt iedere renner een lijst van geselecteerde wedstrijden, waar hij of zij vrijblijvend voor kan inschrijven. Een groot aantal van deze wedstrijden tellen weer meer voor het prestigeklassement dat over het hele seizoen wordt bijgehouden, met een mooie prijs aan het einde van het seizoen.

 

Downloads


TrainingTrainingTraining