Nieuwelingen en Junioren training

 

De nieuwelingen en junioren hebben vanaf de zomertijd (rond 1 april) op donderdagavond hun gezamenlijke trainingsavond.

Sinds het seizoen 2017 vindt er op donderdagavond een speciale wedstrijd plaats voor de nieuwelingen en junioren. Een speciale interclub competitie voor nieuwelingen en junioren. Een instap wedstrijd waarbij je fietst met je leeftijdsgenoten.

Op dinsdagavond en zondagochtend worden op onze eigen wielerbaan clubwedstrijden georganiseerd waar ook de andere categorieën (dames, belofte, elite. etc.) aan mee doen. Dit is een mooie gelegenheid om te wennen aan het rijden in een groot peloton met hoge snelheid.

De nieuwelingen en junioren trainen steeds vaker buiten het clubparcours. Tijdens de wedstrijden zal dit namelijk ook regelmatig het geval zijn. Het is dus heel belangrijk om hier op tijd aan te wennen. Spreek dus regelmatig met elkaar af om te gaan trainen!

In de winter en het vroege voorjaar wordt er getraind in de weekenden, het accent ligt dan op duurtraining. Ook wordt er getraind op de overdekte wielerbanen. Onder begeleiding van de trainers wordt in de maanden januari en februari op zondagochtend buiten getraind.

In de wintermaanden worden verschillende workshops georganiseerd voor de nieuwelingen en junioren. Deze workshops worden gecommuniceerd via de website en de mail. Houd dit goed in de gaten.
Ook worden er core stability trainingen georganiseerd. Ook deze communicatie gaat via de website en de mail.

Begeleiders/trainers van de nieuwelingen/junioren zijn:

Brian Burggraaf
Ritsaert Cluistra

Edwin de Ligt

Roelof Reemeijer

 

H.S.V. de Kampioen wielrennen H.S.V. de Kampioen wielrennen H.S.V. de Kampioen wielrennen