H.S.V. De Kampioen
NK Veldrijden jeugd en meer

Gisteren was het dan zover, het NK Veldrijden Jeugd in Hoogeveen. Een keurkorps van 8 HSV de Kampioenrenners was naar Drenthe getogen om in diverse categorieën deel te nemen aan dit NK. Voor veldrijden kwamen wij en veldrijden kregen wij. De organisatie had een moeilijk en zwaar parcours neergelegd met alle elementen in zich die je voor veldrijden maar kan bedenken. Schuine helling, steile beklimmingen en afdalingen, trap, zandbak, wasbord, balken, carrousel en een doorkomst door een biertent en dat alles overdekt met een vette laag modder. Kortom, voor ons liefhebbers een waar feest.

Naast een mooi parcours was de verdere organisatie uitmuntend te noemen. Alle toeschouwers kregen bij binnenkomst een koebel voor de aanmoediging en de deelnemers een goodiebag met oa een pet en een speciale NK handdoek als herinnering. Aan aanmoedigingen ook geen gebrek want naast de pappa’s en de mamma’s waren ook oma Rozenburg en ome John naar Hoogeveen afgereisd.

Om 10:01 gingen 12 meiden van start in categorie 1 Meisjes (8/9 jaar). Ook onze Pien stond tussen deze meisjes. Vorig jaar nog een bronzen medaille op het NK dus er werd op haar gelet. Na een zware en spannende wedstrijd kwam Pien keurig als 10e over de finish.

Om 11:35 was het de beurt aan Teun en Thije in cat. 4 jongens. In deze categorie was een halve trap opgenomen dus het werd alleen maar zwaarder en zwaarder. In deze groep van 33 starters kwam Thije na zijn rondjes in het oranje labyrint gedraaid te hebben als nummer 30 van Nederland over de streep gevolgd door Teun als nummer 33 van Nederland.

Na de jongens de meiden van cat. 4. Hier was het Noor die in onze HSV de Kampioenskleuren de strijd aanging met 11 andere meiden. Draaiend en kerend en dan weer van die fiets af om via een balk het wasbord te bereiken. Allemaal hindernissen waar Noor zich niet door van de wijs liet brengen en keurig als 11e finishte.

Na de pauze was het de beurt aan 49 jongens uit cat. 5. Het was in deze categorie zo druk dat Rik en Ties met hun achterwiel tegen de achterwand van de start tent aangedrukt stonden. Na de pauze geen halve trap meer maar de gehele. Nog weer zwaarder dus. Rik was weer snel en fel en bereikte zo de 34e plaats. Ook Ties liet zich van zijn beste kant zien en kwam als 46e over de streep.

Alle meiden van de Kampioen verreden in hun categorie alleen hun wedstrijden. Emma stond met nog 10 rensters aan de start van cat. 5 bij de meisjes. Een spannende wedstrijd werd het want Emma vocht een fel gevecht uit met een concurrente. Dan was het Emma die op kop lag en dan weer haar tegenstandster. Uiteindelijk werd Emma 9e van Nederland.

Ook Pelle moest het gisteren als enige Kampioen in cat. 6 bij de jongens doen. Ook in deze categorie een groot deelnemersveld. 44 jongens vertrokken toen het stoplicht op groen sprong. Ook bij Pelle was het dringen in de eerste trechter maar na een goede wedstrijd verreden te hebben en een goed CX-seizoen kwam Pelle als 30e over de streep.

Alle Kampioenen hebben in hun eigen categorie goede wedstrijden verreden en hebben zich van hun beste kant laten zien. Daar kunnen wij als vereniging trots op zijn. Na een leuke spannende dag op een leuk event is met het NK een einde gekomen aan het CX-seizoen.

Maar er valt meer te melden op CX-gebied want gisteren werd ook de laatste wedstrijd van de Bataaf Cross Competitie (BCC) verreden. Na 5 wedstrijden stonden alle deelnemende Kampioenen allen, ja allen op het podium. Bij de jeugd was het Femke die met haar eerste plaats op de hoogste trede plaats mocht nemen met naast haar Jeffrey op de tweede plaats. Bij de leden met basis licentie was het Patrick die de beker voor de tweede plaats in ontvangst mocht nemen. Bij de wedstrijd licentiehouders was het Niels die net als zijn zusje de eerste prijs omhoog mocht houden en Maup derde in deze categorie werd. Ook in de BCC dus prestaties van de jeugdafdeling waar met trots op terug gekeken kan worden.

Helaas het veld is klaar, maar gelukkig komt daar de weg weer aan. Vanmorgen gingen de NWL/Junioren weer de weg op voor hun voorbereidende duurtraining. Er werd bijna 60 km weggetrapt met bijna net zoveel lekke banden.

Niels ging vanmorgen van start in de DTS Wintercompetitie. 50 renners waarvan 12 NWL gingen in deze competitie van start. Niels kon de gehele wedstrijd met het peloton mee maar moest op het eind tegen een NWL-blok van Monkey Town opboksen. Toch leverde hij uiteindelijk een 5e plaats af en houdt hij een heel goed gevoel over aan zijn weekend.